• Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd een schouw voor installatie
  • Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Header Zonnepanelen Magazine 2019 edit

Zonnepanelen in Almelo

Wij zijn energiemakers

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Almelo

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Almelo

Zonnepanelen kopen in Almelo: advies aan huis, subsidie en installatie

In Almelo zijn veel daken geschikt voor zonnepanelen. De daken in Almelo en omgeving staan jaarlijks gemiddeld 1100 uur in de volle zon. De afgelopen jaren was er een groei in het gemiddelde aantal woningen met zonnepanelen in Almelo en omgeving.

In Almelo kun jij namelijk al heel snel profiteren van jouw zonnepanelen. Benieuwd hoeveel jouw dak waard is? Vraag een gratis adviesgesprek aan. Onze adviseur komt dan langs voor een persoonlijk adviesgesprek bij jou thuis.

CTA Adviesgesprek Rijssen

Zonnepanelen in Overijssel levertijd

Profiteer deze zomer nog van de zon

De gemiddelde installatietijd in Overijssel ligt op dit moment binnen 6 weken. Tijdens een gratis adviesgesprek informeren onze adviseurs je direct over een verwachte levertijd. Zo profiteer jij deze zomer nog van zelf opgewekte zonne-energie. 

Adviesgesprek aanvragen
eb190307 pure enschede waterviolierlaan08k

Subsidie zonnepanelen Almelo

Door de Energiebespaarlening van Provincie Overijssel is het investeren in zonnepanelen in Almelo aantrekkelijker.

Meer informatie
Advies aan huis

Gratis advies aan huis in Almelo

Onze adviseur komt graag langs en bekijkt dan meteen wat de beste mogelijkheden zijn voor zonnepanelen op jouw dak.

Vraag een adviesgesprek aan
eb200507 de lutte385 edit

Zonnepanelen monteren in 1 dag

Na akkoord maken we een persoonlijk installatieplan. Het installeren zelf doen we al in één dag.

Bekijk het stappenplan
eb200507 de lutte138 edit

Zonnepanelen plaatsen in Almelo

Gratis advies bij jou thuis

Benieuwd hoeveel jouw dak waard is? Doe de dakcheck om erachter te komen hoeveel zonne-energie je kunt opwekken met eigen zonnepanelen. Onze adviseurs komen graag langs om samen te kijken naar de mogelijkheden. Voor elk dak bestaat er een passende oplossing. Na het adviesgesprek ontvang je van ons een offerte op maat.

Adviesgesprek aanvragen

Subsidie zonnepanelen Almelo

Almelo wil in 2050 volledig energieneutraal zijn. Om dat voor elkaar te krijgen heeft de gemeente de ‘duurzame energieladder Almelo’ opgesteld. Zo wil de gemeente Almelo stap voor stap te investeren in groene energie en tegelijkertijd de behoefte aan elektriciteit beperken. Bijvoorbeeld door de huizen energiezuiniger te maken. Door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak, lever je aan het waarmaken van deze ambitie een grote bijdrage. Met behulp van zonnepanelen wek jij namelijk je eigen stroom op - op een duurzame manier.

Ondanks alle goede voornemers, is er geen lokale subsidie voor zonnepanelen in Almelo. Gelukkig kun je als bewoner van Almelo wel terecht bij het Nationaal Warmtefonds. Onze adviseurs helpen je graag. 

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur
Vul je gegevens in
Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur
Zonnepanelen Hengelo Pure Energie

Zonnepanelen terugverdienen

Extra hoge terugleververgoeding

Wij werken alleen met A-merk zonnepanelen. Zo weet je zeker dat je het optimale rendement haalt uit de Almelose zon. De precieze terugverdientijd van zonnepanelen verschilt per huishouden. Dit hangt onder andere af van het aantal zonnepanelen, het precieze verbruik én de terugleververgoeding. Maar gemiddeld genomen heb je je zonnepanelen binnen 7,5 jaar terugverdiend. Trek dat af van de minimale levensduur van 25 jaar en je hebt nog ruim 17 jaar gratis stroom.

Meer informatie

Veel gestelde vragen over zonnepanelen in Almelo

Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is nog mogelijk tot 2031. Bij de huidige salderingsregeling wordt de opgewekte energie uit zonnepanelen en het energieverbruik op jaarbasis met elkaar verrekend. Er wordt dan op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt gebruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt geleverd. Vanaf 1 januari 2025 wordt de huidige salderingsregeling langzaam afgebouwd. Benieuwd wat de nieuwe salderingsregeling precies inhoudt?


Meer informatie over de nieuwe salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de dakcheck
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?

Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.


Wat is de levertijd van jullie zonnepanelen?

Doordat wij werken met een landelijk dekkend installatienetwerk en een eigen voorraad zonnepanelen kunnen we in de regel snel een installatie inplannen. Wel is dit afhankelijk per regio. Onze energieadviseurs informeren je graag over de levertijden. 


Hoe worden mijn zonnepanelen geïnstalleerd en door wie?

Pure Energie werkt met een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs die uitsluitend volgens onze kwaliteitsnormen de zonnepanelen plaatsen. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. We doen altijd vooraf een schouw om er zeker van te zijn dat de installatie zoals jij deze wenst ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De installatie zelf kan over het algemeen binnen 1 dag geïnstalleerd worden.


Tom

Wil je meer informatie over zonnepanelen in Almelo?

Meer weten over zonnepanelen in Almelo? Vraag onze specialisten dan om gratis advies. Ze komen jouw dak graag eens bekijken en onderzoeken dan meteen wat de beste mogelijkheden zijn voor zonnepanelen op jouw huis. Word ook een energiemaker en sluit je aan bij de groenste energieleverancier van Nederland!

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur

Het laatste nieuws over zonne-energie