• Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd een schouw voor installatie
  • Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Header Waar op letten bij aanschaf Zonnepanelen

Zonnepanelen in Amersfoort

Wij zijn energiemakers

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Amersfoort

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Amersfoort

Zonnepanelen in Amersfoort: subsidie, rentabiliteit en meer

Zit jij er aan te denken om zonnepanelen te kopen in Amersfoort? Dat is een goed idee, want met ruim 1550 zonuren per jaar zijn zonnepanelen in Amersfoort erg rendabel. Kom meer te weten over de mogelijkheden, de kosten, eventuele subsidies en de installatie.
Doe de gratis dak-check om te berekenen hoeveel zonnepanelen je moet plaatsen voor het beste rendement. Ga aan de slag en bespaar direct op je energiekosten door zonnepanelen te plaatsen op het dak van jouw woning in Amersfoort.
Zonnepanelen Hengelo Pure Energie

Subsidie zonnepanelen Amersfoort

Bewoners kunnen bij de gemeente een speciale lening afsluiten voor de aanschaf van zonnepanelen.

Meer informatie
Advies aan huis

Gratis adviesgesprek bij jou thuis

Onze adviseur bekijkt graag samen met jou naar de beste mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw dak.

Adviesgesprek aanvragen
eb200507 de lutte385 edit

Zonnepanelen monteren in één dag

Na akkoord maken we een persoonlijk installatieplan. Het installeren zelf doen we al in 1 dag.

Meer informatie
CTA Zonnepanelen kopen in Utrecht

Zijn zonnepanelen in Amersfoort rendabel?

Korte terugverdientijd

Het plaatsen van zonnepanelen in Amersfoort is erg rendabel. De zon schijnt er gemiddeld 1550 uur per jaar en ook als het bewolkt is wekken zonnepanelen voldoende zonne-energie op. Met een gemiddelde installatie van 12 zonnepanelen kun je met gemak 2.750 kWh aan stroom opwekken. Daarmee kun je flink besparen op je energierekening!

Adviesgesprek aanvragen
CTA Subsidies aanvragen Amersfoort

Subsidie voor zonnepanelen in Amersfoort

Duurzaamheidslening

Het is niet mogelijk om subsidie voor zonnepanelen aan te vragen bij de gemeente Amersfoort. Wel kunnen woningeigenaren een duurzaamheidslening afsluiten bij de gemeente als zij op dit moment niet de financiële middelen hebben. Met deze lening kunnen bewoners alsnog tegen gunstige voorwaarden de nodige energiebesparende maatregelen treffen in hun huis. Meer informatie nodig? Onze specialisten helpen je graag verder.

Adviesgesprek aanvragen
eb200507 de lutte385 edit

Zonnepanelen plaatsen in Amersfoort

Stel je installatie samen

Wil jij jarenlang profiteren van je eigen opgewekte groene energie én een bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving? Stel zelf je pakket samen en ga aan de slag. We komen daarna langs voor een persoonlijk adviesgesprek. Na goedkeuring van de offerte komen we langs voor het maken van een persoonlijk installatieplan. De installatie kan meestal al binnen één dag.

Vraag een adviesgesprek aan

Veel gestelde vragen over zonnepanelen in Amersfoort

Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is het verrekenen van je opgewekte stroom met de verbruikte stroom. Wek je meer op dan dat je verbruikt, dan houd je eigenlijk nog stroom over. Deze stroom lever je terug aan het net. Dat noemen we stroom terugleveren. Voor deze teveel opgewekte stroom ontvang je aan het einde van een contractjaar een netto terugleververgoeding per kWh.


Meer informatie over de salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de dakcheck
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?

Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.


Wat is de levertijd van jullie zonnepanelen?

Doordat wij werken met een landelijk dekkend installatienetwerk en een eigen voorraad zonnepanelen kunnen we in de regel snel een installatie inplannen. Wel is dit afhankelijk per regio. Onze energieadviseurs informeren je graag over de levertijden. 


Hoe worden mijn zonnepanelen geïnstalleerd en door wie?

Pure Energie werkt met een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs die uitsluitend volgens onze kwaliteitsnormen de zonnepanelen plaatsen. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. We doen altijd vooraf een schouw om er zeker van te zijn dat de installatie zoals jij deze wenst ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De installatie zelf kan over het algemeen binnen 1 dag geïnstalleerd worden.