• Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd een schouw voor installatie
  • Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Header Almere Pure Energie

Zonnepanelen in Almere

Wij zijn energiemakers

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Almere

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Almere

Zonnepanelen kopen in Almere: subsidie, zonuren en meer

Zonnepanelen in Almere en omstreken plaatsen? Goed idee! Almere telt maar liefst 1.650 zonuren per jaar en daarmee kun je de zonnepanelen dus optimaal benutten. Benieuwd naar de doelen van de gemeente Almere als het gaat om zonne-energie,
de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in Almere en meer? We geven je graag meer informatie. Bovendien komen wij graag langs voor een gratis adviesgesprek aan huis. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor jouw dak.
eb190307 pure enschede waterviolierlaan10k edit

Subsidiemogelijkheden in Almere

Inwoners kunnen subsidie aanvragen of gebruik maken van een bespaarlening voor het plaatsen van zonnepanelen.

Meer informatie
Advies aan huis

Gratis adviesgesprek bij jou thuis

Onze adviseur bekijkt graag samen met jou naar de beste mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw dak.

Adviesgesprek aanvragen
Header Zonnepanelen Magazine 2019

Zonnepanelen monteren in één dag

Zodra de offerte akkoord is maken we een persoonlijk installatieplan. Het installeren zelf doen we al in één dag.

Meer informatie
CTA Deventer zonnepanelen subsidie

De Klimaatdoelen van Almere

Zonnepanelen kopen in Almere

De gemeente Almere heeft als doel om in 2050 volledig van fossiele energiebronnen af te zijn. Binnen nu en dertig jaar wil de gemeente Almere dat álle energie die in Almere gebruikt wordt afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen. Dit doel kunnen ze natuurlijk niet behalen zonder de inzet van bewoners en daarom stimuleren ze inwoners en ondernemers om energie te besparen of duurzaam op te wekken door middel van subsidies duurzaamheidsleningen en andere regelingen.

Subsidie voor zonnepanelen in de gemeente Almere

Inwoners van Almere kunnen in sommige gevallen subsidie aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit kan alleen als het gaat om het verwijderen van asbestdaken die worden vervangen door een geïsoleerd dak of zonnepanelen. Daarnaast kunnen inwoners een beroep doen op het Nationaal warmtefonds.

Informatieblok Gemeente Almere
CTA Zonnepanelen kopen in Utrecht

Zonnepanelen plaatsen in Almere

Installatie binnen één dag

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over onder meer het aantal zonnepanelen, type zonnepanelen en de hellingshoek van de zonnepanelen. Wij regelen alles voor je. Na het goedkeuren van de offerte komen we langs om te kijken hoe de installatie het beste geplaatst kan worden. Vervolgens komen we nog één keer terug voor het plaatsen van je zonnepanelen. Dit regelen we binnen één werkdag en daarna kun je meteen beginnen met besparen.

Vraag een adviesgesprek aan

Veel gestelde vragen over zonnepanelen in Almere

Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is het verrekenen van je opgewekte stroom met de verbruikte stroom. Wek je meer op dan dat je verbruikt, dan houd je eigenlijk nog stroom over. Deze stroom lever je terug aan het net. Dat noemen we stroom terugleveren. Voor deze teveel opgewekte stroom ontvang je aan het einde van een contractjaar een netto terugleververgoeding per kWh.


Meer informatie over de salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de dakcheck
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?

Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.


Wat is de levertijd van jullie zonnepanelen?

Doordat wij werken met een landelijk dekkend installatienetwerk en een eigen voorraad zonnepanelen kunnen we in de regel snel een installatie inplannen. Wel is dit afhankelijk per regio. Onze energieadviseurs informeren je graag over de levertijden. 


Hoe worden mijn zonnepanelen geïnstalleerd en door wie?

Pure Energie werkt met een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs die uitsluitend volgens onze kwaliteitsnormen de zonnepanelen plaatsen. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. We doen altijd vooraf een schouw om er zeker van te zijn dat de installatie zoals jij deze wenst ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De installatie zelf kan over het algemeen binnen 1 dag geïnstalleerd worden.


Het laatste nieuws over zonne-energie