• Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd een schouw voor installatie
  • Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Header Zonnepanelen in Nieuwegein

Zonnepanelen Roermond

Wij zijn energiemakers

Vraag een offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Roermond

Vraag een offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Roermond

Zonnepanelen in Roermond: subsidie, kosten en meer

Zonnepanelen plaatsen in Roermond is een goed idee waar je waarschijnlijk geen spijt van gaat krijgen. Wel snappen wij dat jij je afvraagt wat er allemaal komt kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn?
Vraag jij je af wat de kosten zijn van zonnepanelen plaatsen in Roermond? Lees dan verder en vraag een gratis adviesgesprek aan. Onze specialisten komen graag bij je thuis om je alles te vertellen over zonnepanelen plaatsen in Roermond.
Zonnepanelen installatie van Pure Energie

Roermond wordt duurzaam

Gemeente Roermond

De komende jaren gaat Gemeente Roermond, samen met de rest van Nederland, de eerste stappen zetten om fors te besparen op het energieverbruik. In het Klimaatakkoord staat dat in 2050 de CO2-uitstoot in Nederland met 90% moet zijn gedeeld ten opzichte van 1990. Dit houdt in dat Gemeente Roermond haar best doet om duurzaamheid onder de aandacht te brengen bij de inwoners. Voor de meest recente informatie over regelingen en subsidies op zonnepanelen in Roermond, kun je een gratis adviesgesprek aanvragen. 

Adviesgesprek aanvragen

Waarom juist nu zonnepanelen in Roermond?

Wek je eigen zonne-energie op

Met ruim 1108 zonuren in Roermond weet je zeker dat je gaat besparen met zonnepanelen.

Jaarlijks een lagere energierekening

Door zonnepanelen te plaatsen bespaar je al snel tientallen euro's per maand.

De overheid stimuleert zonnepanelen

In Roermond en omstreken kun je de Energiebespaarlening aanvragen.
CTA Man op dak uit raam

De ideale hoek voor zonnepanelen

Plat of schuin dak

De ideale hoek voor zonnepanelen met een plat dak is 36 graden. Voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak is materiaal nodig om de panelen in de juiste hellingshoek te leggen. Daarnaast moet er voldoende afstand zijn tussen de rijen, zodat schaduwval wordt voorkomen. Bij een schuin dak ligt de ideale hoek voor zonnepanelen tussen de 30 en 35 graden. De hoek voor zonnepanelen op schuine daken heeft een ruime marge. Bij een hoek van 15 tot 55 graden behaal je al een ruime energieproductie.

Meer informatie over de ideale hoek
CTA Zonnepanelen tillen

Kosten zonnepanelen in Roermond

De kosten op zonnepanelen verschillen natuurlijk. Dit is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen en de hoeveelheid zonlicht per jaar. Het aantal zonuren in Roermond is hoog, dus dat zit goed. De aanschaf- en installatiekosten zitten ongeveer tussen de € 5.000,-. en € 7.000,-
Op de volgende pagina wordt er een voorbeeld gegeven hoe je de terugverdientijd kunt berekenen.

eb200507 de lutte188 edit

Terugverdientijd berekenen

Met een bepaalde formule kun je jouw terugverdientijd berekenen op je zonnepanelen. Het is afhankelijk van de aanschaf- en installatiekosten. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de elektriciteitsprijs per kWh. Deze prijzen veranderen continu, daarom kunnen wij geen specifiek voorbeeld geven. Wel wordt er een bepaalde formule gehanteerd bij het berekenen van de terugverdientijd op zonnepanelen.

Berekening: opbrengst x stroomprijs = besparing
Aankoopprijs : besparing = terugverdientijd

Pure Energie Zonnepanelen Dak Huis

Subsidie zonnepanelen Roermond

In Roermond heb je geen subsidie voor zonnepanelen. Wel heb je in Roermond verschillende leningen die je kunt afsluiten om je zonnepanelen te financieren. Zo heb je bijvoorbeeld de Energiebespaarlening. Dit is een regeling waarbij huiseigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelingen. In Roermond zijn er nog meer leningen. Ben je benieuwd? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Kosten
Terugverdientijd
Subsidie

Bekijk hier waar wij zonnepanelen plaatsen

Provincies

Vlag van de provincie Noord-Brabant Noord-Brabant

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Brabant. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Drenthe Drenthe

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Drenthe. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Flevoland Flevoland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Flevoland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Friesland Friesland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Friesland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Gelderland Gelderland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Gelderland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Limburg Limburg

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Limburg. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Noord-Holland Noord-Holland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Noord-Holland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Vlag van de provincie Groningen Groningen

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Groningen. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Vlag van de provincie Utrecht Utrecht

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Utrecht. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Zeeland Zeeland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Zeeland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Roermond

Hoe werken zonnepanelen?

In een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen verwerkt die zijn gemaakt van silicium. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt, wordt daarmee elektrische spanning opgewekt. Deze elektrische spanning is gelijkstroom. Om deze gelijkstroom nuttig te maken voor jouw huis zet een omvormer gelijkstroom om in wisselstroom. Dat is de stroom die uiteindelijk uit jouw stopcontact komt. Op dagen met veel licht, zoals in de lente en de zomer, wekken zonnepanelen meer stroom op dan dagen met weinig licht, zoals in de winter. Maar dat betekent niet dat zonnepanelen in de winter – bijvoorbeeld op dagen wanneer het bewolkt is – geen stroom opwekken. In de lente wekken zonnepanelen vaak de meeste stroom op. Dit komt omdat er in de lente vaak veel licht is en de temperatuur relatief laag. Veel warmte is namelijk niet gunstig voor het opwekvermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Als zonnepanelen (te) warm worden wekken ze dus minder elektriciteit op.


Meer informatie
Leveren zonnepanelen stroom als de gewone stroom uitvalt?

Nee, wanneer de stroom uitvalt schakelen omvormer(s) uit veiligheidsoverwegingen automatisch uit. Daardoor wordt de gelijkstroom uit jouw zonnepanelen niet meer omgezet in wisselstroom waardoor jij de energie uit jouw zonnepanelen niet kan verbruiken.


Leveren de zonnepanelen stroom als het bewolkt of koud is?

Ja, zonnepanelen wekken ook stroom op wanneer de zon niet schijnt. Zonnepanelen zetten namelijk - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - licht om in elektriciteit en geen warmte. Op een warme dag wordt er vaak meer stroom opgewekt omdat er dan over het algemeen meer licht is dan wanneer het kouder (bewolkt) is. Maar ook op een zonnige winterdag kun je veel stroom opwekken.


Meer informatie
Moet ik mijn installatie aanmelden bij de netbeheerder?

Voordat je stroom kan terugleveren moet je de installatie eerst aanmelden bij de netbeheerder. Deze zorgt ervoor dat het administratief wordt afgehandeld waardoor de teruglevering van jouw zonnepanelen verrekend kan worden door jouw energieleverancier. Via de website energieleveren.nl kun je eenvoudig jouw installatie aanmelden. Jouw netbeheerder controleert daarna of jouw meter geschikt is voor teruglevering. Zo niet, dan wordt deze met spoed kosteloos vervangen.


Installatie aanmelden
Mijn zonnepanelen werken niet goed. Wat moet ik doen?

Werken jouw zonnepanelen niet goed? Neem contact op met onze afdeling Zon. Via 088 101 3000 of zonnepanelen@pure-energie.nl. Je servicemelding wordt dan direct in behandeling genomen. We gaan in de eerste instantie op afstand bekijken hoe we jouw probleem kunnen verhelpen. Bij dringende problemen kun je contact opnemen met de installateur. Het telefoonnummer van jouw installateur staat op de sticker in je meterkast en op je omvormer.


Hoe moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Als je zonnepanelen vuil zijn en je ziet dat de opbrengst terugloopt, dan is het verstandig om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Het is van belang dat je rekening houdt met enkele voorschriften zodat de zonnepanelen niet beschadigen: Reinig de panelen niet met schoonmaakmiddelen of gewone zeep; gebruik lauw (zacht) kalkvrij water en een zachte spons. Regenwater is ook bruikbaar. Gebruik nooit een schuurspons of hogedrukreiniger.


Meer informatie

Alles wat je moet weten over zonnepanelen in Roermond